Hoe ga ik als (register) podoloog te werk?

Ik begin altijd met een zogeheten anamnese. Dat is een ingewikkeld woord voor het op een rij zetten van een aantal praktische zaken als persoonsgegevens en (relevante) medische historie. Ook bespreek ik de (eerdere) klachten en de aanleiding om een podoloog te bezoeken.

Dan volgt er een controle van uw voetstand en houding en waarna er een drukmeting op een voetspiegel plaats vindt. Hier opvolgend onderzoek ik welke functies van voet en/of knieën (en indien noodzakelijk, de heup) allemaal in orde zijn. Daarna laat ik u een stukje lopen (meestal op blote voeten) om zodoende nog meer gegevens te verzamelen over uw looppatroon. Tot slot maak Ik afdruk van uw voeten.

Hoe ga ik als (register) sportpodoloog te werk?

De onderzoeken bij de sportpodologie zijn is grote lijnen gelijk aan het onderzoek van de gewone podologie. Als sportpodoloog heb ik meer specifieke kennis van sportblessures en werk ik meestal samen met een sportfysiotherapeut.

Ook mag u van mij als sportpodoloog verwachten dat ik relevante kennis heb van sportschoenen en van trends en ontwikkelingen op sportgebied.

Ik ben als podoloog betrokken bij een aantal sportclubs in en rondom Hoorn. Ik begeleid veel handbalsters en ben de ‘huispodoloog’ van hockeyclub WFHC.

Kinderpodoloog

Een van mijn specialisaties is kinderpodologie en naast de algemene klachten ben ik ook zeer betroken bij sportende kinderen. Ik behandel veel kinderen die een sport beoefenen met o.a. hielpijn (ziekte van Sever) of met pijn rondom de knieën.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Jolanda

  “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

 • format_quote

  Ervaring van Herman

  “Een lastig te peilen kwaal waar de podoloog net zo lang aandacht aan heeft besteed tot het duidelijk werd waar ik precies last van had.”

 • format_quote

  Ervaring van Bart

  “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

 • format_quote

  Ervaring van Clasina

  “Podozorg Nieuwpoort reageerde snel op mijn mail en we konden ook vlug terecht voor een afspraak. De nieuwe zooltjes lopen fijn en we zijn dan ook heel tevreden.”

 • format_quote

  Ervaring van Jesse

  “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

 • 11 januari 2024

  Alles over beenlengte­verschil

  Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

  Door Mienke van der Goot

 • 14 december 2023

  De expertise van de therapeut

  Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

  Door David Bosman

 • 16 november 2023

  De hielspoormythe

  Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

  Door Lisette de Graauw