Hoe ga ik als (register) podoloog te werk?

Ik begin altijd met een zogeheten anamnese. Dat is een ingewikkeld woord voor het op een rij zetten van een aantal praktische zaken als persoonsgegevens en (relevante) medische historie. Ook bespreek ik de (eerdere) klachten en de aanleiding om een podoloog te bezoeken.

Dan volgt er een controle van uw voetstand en houding en waarna er een drukmeting op een voetspiegel plaats vindt. Hier opvolgend onderzoek ik welke functies van voet en/of knieën (en indien noodzakelijk, de heup) allemaal in orde zijn. Daarna laat ik u een stukje lopen (meestal op blote voeten) om zodoende nog meer gegevens te verzamelen over uw looppatroon. Tot slot maak Ik afdruk van uw voeten.

Hoe ga ik als (register) sportpodoloog te werk?

De onderzoeken bij de sportpodologie zijn is grote lijnen gelijk aan het onderzoek van de gewone podologie. Als sportpodoloog heb ik meer specifieke kennis van sportblessures en werk ik meestal samen met een sportfysiotherapeut.

Ook mag u van mij als sportpodoloog verwachten dat ik relevante kennis heb van sportschoenen en van trends en ontwikkelingen op sportgebied.

Ik ben als podoloog betrokken bij een aantal sportclubs in en rondom Hoorn. Ik begeleid veel handbalsters en ben de ‘huispodoloog’ van hockeyclub WFHC.

Kinderpodoloog

Een van mijn specialisaties is kinderpodologie en naast de algemene klachten ben ik ook zeer betroken bij sportende kinderen. Ik behandel veel kinderen die een sport beoefenen met o.a. hielpijn (ziekte van Sever) of met pijn rondom de knieën.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Gerda

    “De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

  • format_quote

    Ervaring van Henk

    “Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

  • format_quote

    Ervaring van Sanne

    “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

  • format_quote

    Ervaring van Johan

    “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

  • format_quote

    Ervaring van Lara

    “Vandaag voor de 2e keer bij Podozorg geweest. Voeten en zooltjes goed bekeken en podoloog concludeerde dat er nog meer resultaat behaald kan worden.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 28 maart 2024

    Het inzetten van e-Health bij voetklachten

    E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

    Door Jacqueline Lakeman

  • 07 maart 2024

    Voetoefeningen bij hielpijn

    Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

    Door Ellen Karsdorp

  • 25 januari 2024

    Wintersport en voetklachten

    Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

    Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

  • 11 januari 2024

    Alles over beenlengte­verschil

    Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

    Door Mienke van der Goot

  • 14 december 2023

    De expertise van de therapeut

    Verken de deskundige aanpak van Podozorg's therapeuten bij het behandelen van voetklachten met gespecialiseerde technieken.

    Door David Bosman

  • 16 november 2023

    De hielspoormythe

    Leer alles over de hielspoormythe: de misvattingen, oorzaken en behandeling van hielpijn, plus tips voor zelfzorg en preventie.

    Door Lisette de Graauw