Werkwijze van Podozorg Hoorn (BreijerPodologie)

Hoe ga ik als (register) podoloog te werk?

Ik begin altijd met een zogeheten anamnese. Dat is een ingewikkeld woord voor het op een rij zetten van een aantal praktische zaken als persoonsgegevens en (relevante) medische historie. Ook bespreek ik de (eerdere) klachten en de aanleiding om een podoloog te bezoeken.

Dan volgt er een controle van uw voetstand en houding en waarna er een drukmeting op een voetspiegel plaats vindt. Hier opvolgend onderzoek ik welke functies van voet en/of knieën (en indien noodzakelijk, de heup) allemaal in orde zijn. Daarna laat ik u een stukje lopen (meestal op blote voeten) om zodoende nog meer gegevens te verzamelen over uw looppatroon. Tot slot maak Ik afdruk van uw voeten.

Hoe ga ik als (register) sportpodoloog te werk?

De onderzoeken bij de sportpodologie zijn is grote lijnen gelijk aan het onderzoek van de gewone podologie. Als sportpodoloog heb ik meer specifieke kennis van sportblessures en werk ik meestal samen met een sportfysiotherapeut.

Ook mag u van mij als sportpodoloog verwachten dat ik relevante kennis heb van sportschoenen en van trends en ontwikkelingen op sportgebied.

Ik ben als podoloog betrokken bij een aantal sportclubs in en rondom Hoorn. Ik begeleid veel handbalsters en ben de ‘huispodoloog’ van hockeyclub WFHC.

Kinderpodoloog

Een van mijn specialisaties is kinderpodologie en naast de algemene klachten ben ik ook zeer betroken bij sportende kinderen. Ik behandel veel kinderen die een sport beoefenen met o.a. hielpijn (ziekte van Sever) of met pijn rondom de knieën.

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.