Hoe ga ik als (register) podoloog te werk?

Ik begin altijd met een zogeheten anamnese. Dat is een ingewikkeld woord voor het op een rij zetten van een aantal praktische zaken als persoonsgegevens en (relevante) medische historie. Ook bespreek ik de (eerdere) klachten en de aanleiding om een podoloog te bezoeken.

Dan volgt er een controle van uw voetstand en houding en waarna er een drukmeting op een voetspiegel plaats vindt. Hier opvolgend onderzoek ik welke functies van voet en/of knieën (en indien noodzakelijk, de heup) allemaal in orde zijn. Daarna laat ik u een stukje lopen (meestal op blote voeten) om zodoende nog meer gegevens te verzamelen over uw looppatroon. Tot slot maak Ik afdruk van uw voeten.

Hoe ga ik als (register) sportpodoloog te werk?

De onderzoeken bij de sportpodologie zijn is grote lijnen gelijk aan het onderzoek van de gewone podologie. Als sportpodoloog heb ik meer specifieke kennis van sportblessures en werk ik meestal samen met een sportfysiotherapeut.

Ook mag u van mij als sportpodoloog verwachten dat ik relevante kennis heb van sportschoenen en van trends en ontwikkelingen op sportgebied.

Ik ben als podoloog betrokken bij een aantal sportclubs in en rondom Hoorn. Ik begeleid veel handbalsters en ben de ‘huispodoloog’ van hockeyclub WFHC.

Kinderpodoloog

Een van mijn specialisaties is kinderpodologie en naast de algemene klachten ben ik ook zeer betroken bij sportende kinderen. Ik behandel veel kinderen die een sport beoefenen met o.a. hielpijn (ziekte van Sever) of met pijn rondom de knieën.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Marloes

  “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

 • format_quote

  Ervaring van Jolanda

  “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

 • format_quote

  Ervaring van Henriëtte

  “Ik ben erg goed geholpen, er wordt goed geluisterd en de klachten worden serieus genomen en behandeld. Ik ben erg tevreden!”

 • format_quote

  Ervaring van Gerda

  “De podoloog staat altijd voor ons klaar met tips en info en loopt graag een stapje harder voor zijn cliënten.”

 • format_quote

  Ervaring van Ellen

  “Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 18 juli 2024

  Therapietrouw en podologie

  Het belang van therapietrouw bij podologie: hoe naleving van adviezen en behandelingen essentieel is voor het voorkomen van complicaties en kosten.

  Door Harrie Moerings

 • 20 juni 2024

  Valpreventie bij ouderen

  Valpreventie bij ouderen: leer hoe podologen en podotherapeuten helpen valincidenten te voorkomen en lees tips voor veilig schoeisel en thuisomgeving.

  Door Ka Ho Liu

 • 30 mei 2024

  Hypermobiliteit en fibromyalgie

  Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

  Door Roy Gieling

 • 06 mei 2024

  Het sinus tarsi syndroom

  Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

  Door Erica Last

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp