Hoe ga ik als (register) podoloog te werk?

Ik begin altijd met een zogeheten anamnese. Dat is een ingewikkeld woord voor het op een rij zetten van een aantal praktische zaken als persoonsgegevens en (relevante) medische historie. Ook bespreek ik de (eerdere) klachten en de aanleiding om een podoloog te bezoeken.

Dan volgt er een controle van uw voetstand en houding en waarna er een drukmeting op een voetspiegel plaats vindt. Hier opvolgend onderzoek ik welke functies van voet en/of knieën (en indien noodzakelijk, de heup) allemaal in orde zijn. Daarna laat ik u een stukje lopen (meestal op blote voeten) om zodoende nog meer gegevens te verzamelen over uw looppatroon. Tot slot maak Ik afdruk van uw voeten.

Hoe ga ik als (register) sportpodoloog te werk?

De onderzoeken bij de sportpodologie zijn is grote lijnen gelijk aan het onderzoek van de gewone podologie. Als sportpodoloog heb ik meer specifieke kennis van sportblessures en werk ik meestal samen met een sportfysiotherapeut.

Ook mag u van mij als sportpodoloog verwachten dat ik relevante kennis heb van sportschoenen en van trends en ontwikkelingen op sportgebied.

Ik ben als podoloog betrokken bij een aantal sportclubs in en rondom Hoorn. Ik begeleid veel handbalsters en ben de ‘huispodoloog’ van hockeyclub WFHC.

Kinderpodoloog

Een van mijn specialisaties is kinderpodologie en naast de algemene klachten ben ik ook zeer betroken bij sportende kinderen. Ik behandel veel kinderen die een sport beoefenen met o.a. hielpijn (ziekte van Sever) of met pijn rondom de knieën.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Bart

    “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

  • format_quote

    Ervaring van G.F. Werner

    “Ik kom al jaren bij Podozorg Amsterdam voor mijn zooltjes en ben altijd erg goed geholpen.”

  • format_quote

    Ervaring van Jesse

    “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

  • format_quote

    Ervaring van Johan

    “De podoloog van Podozorg luistert heel goed, vertelt over alles we ze doet, legt uit wat en waarom.”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 18 juli 2024

    Therapietrouw en podologie

    Het belang van therapietrouw bij podologie: hoe naleving van adviezen en behandelingen essentieel is voor het voorkomen van complicaties en kosten.

    Door Harrie Moerings

  • 20 juni 2024

    Valpreventie bij ouderen

    Valpreventie bij ouderen: leer hoe podologen en podotherapeuten helpen valincidenten te voorkomen en lees tips voor veilig schoeisel en thuisomgeving.

    Door Ka Ho Liu

  • 30 mei 2024

    Hypermobiliteit en fibromyalgie

    Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

    Door Roy Gieling

  • 06 mei 2024

    Het sinus tarsi syndroom

    Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

    Door Erica Last

  • 28 maart 2024

    Het inzetten van e-Health bij voetklachten

    E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

    Door Jacqueline Lakeman

  • 07 maart 2024

    Voetoefeningen bij hielpijn

    Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

    Door Ellen Karsdorp